Iata dilema multor viitoare mamici. Da, este raspunsul.

Dar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 2 lingurite cu varf de cafea.

 

Care e cea mai buna cafea in sarcina?

Pe parcursul sarcinii, cafeaua in exces nu da malformatii fatului, dar poate produce acestuia tulburari de ritm cardiac.

Exces inseamna peste 4 lingurite de cafea pura pe zi. Daca insa va limitati la doua lingurite in 12 ore, ginecologii nu au nimic impotriva acestui aliment.

Explicatia e simpla. Daca sunteti o consumatoare obisnuita de cafea, lipsa acesteia va face mai mult rau decat bine in timpul celor 9 luni, cand in mod natural va scade tensiunea.

In plus, in timpul sarcinii din cauza cantitatii mari de progesteron apare des senzatia de somn. Iar o cafea e binevenita.

Ideal ar fi sa o preferati pe cea la filtru, fara zahar, in doua prize pe zi. Trebuie doar sa fiti atenta sa nu depasiti 200 de miligrame de cofeina, adica 2 lingurite cu varf.

E de preferat sa nu alegeti nici capucccino, chiar daca pare ca are o cantitate mai mica de cofeina. Aceasta deoarece un cappuccino contina si zahar, crema si alte substante de sinteza.

Evitati si cafea la ibric din mai multe motive. Primul ar fi ca zatul creste colesterolul din sange, dupa cum arata ultimele studii. Dar mai sunt si alte argumente in defavoare ibricului.

Cafeaua la ibric concentreaza cofeina si aceasta devine mai activa. Apare refluxul acid, refluxul gastro-esofagian. 

In timpul sarcinii, evitati cafeaua decofeinizata. Nu exista studii clinice care sa ii certifice siguranta in timpul celor 40 de saptamani.

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11