Avortul – Tipuri de avort, cauzele avorturilor

Peste 50% din totalul sarcinilor se termina prin avort. Cam multe, nu credeti?

Majoritatea avorturilor au loc in primele patru saptamani de sarcina, astfel ca avortul este deseori confundat cu menstruatia si majoritatea avorturilor raman nediagnosticate. In aceste cazuri se foloseste termenul de avort menstrual. Cea mai “periculoasa” perioada a sarcinii pentru avort este in primele douasprezece saptamani de sarcina. Medical se folosesc mai multi termeni pentru sarcina terminata prin avort.

Avort menstrual

Avortul este spontan, complet si apare in primele patru-cinci saptamani de sarcina, confundat cu menstruatia.

Avort retinut

Sarcina oprita in evolutie, sarcina este inca situata in uter, dar nu mai este viabila. In termeni populari – sarcina este moarta, dar avortul nu s-a produs de la sine. In unele cazuri pana la declansarea unui avort spontan pot trece chiar si doua-trei saptamani. In acest caz este nevoie de interventie medicala. In functie de varsta gestationala medicul poate indica un avort instrumentar sau medical.

Avort incomplet

Sarcina este partial retinuta in uter. De multe ori avortul incomplet poate deveni o urgenta medico-chirurgicala, pacienta putand avea metroragii (sangerari vaginale) abundente.

Avort spontan, complet

Sarcina a fost eliminata integral din uter fara interventie medicala. Reprezinta un procent destul de mic din totalul avorturilor.

Iminenta de avort

Sarcina este situata in uter, embrionul are activitate cardiaca, dar colul este deschis, si pacienta are sangerare abundenta. Se poate tenta o interventie medicamentoasa dar cu un prognostic de reusita destul de rezervat.

Amenintarea de avort

Sarcina este situata in uter, este in evolutie dar pacienta acuza dureri pelvi – abdomninale determinate de contractia uterului si in unele cazuri sangerari reduse. Daca se intervine la timp prognosticul este favorabil.

Este impetuos necesar ca viitoarea mamica sa fie foarte atenta la modificarile corpului in sarcina si sa solicite consult medical de specialitate cat mai devreme in sarcina, sau ideal preconceptional.

Cauzele avortului

Din principalele cauze de avort se numara: infectiile locale, tulburari endocrinologice, tulburari hematologice, cauze genetice. Din pacate, in mai mult de 50% din totalul avorturilor, fie ele complete sau incomplete cauzele raman neelucidate. Este esentiala vizita preconceptionala, astfel, putand descoperi din timp eventualii factori favorizanti si combaterea acestora.

Tag: Avortul Tipuri de avort cauzele avorturilor

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11

Programul GRATUIT de Fertilizare In Vitro

Programul GRATUIT de Fertilizare In Vitro
asigurat de PRIMARIA BUCURESTI

Clinica Fertilia deschide programul de inscrieri pentru PROGRAMUL GRATUIT de Fertilizare In Vitro asigurat de PRIMARIA CAPITALEI din data de 5 iunie ,orele 16.00.

Pacientii cu domiciliul in Bucuresti si asigurati medical in sistemul national CNAS -CSMB pot beneficia de VOUCHER GRATUIT in valoare de 9200 lei pentru procedura de fertilizare si de 4600 lei pentru tratament, sume alocate ca sprijin de catre Primaria Bucuresti.

Inscrierea are scopul de a va elibera adeverinta medicala care sa stabileasca indicatia dvs .medicala pt fertilizare in vitro.

Asteptam mail cu analizele concludente pentru indicatia de fertilizare in vitro ( daca le-ati efectuat) la adresa contact@fertilia.ro sau programare pentru evaluare medicala la telefon 0742066952.

Aceste demersuri va permit eliberarea de catre Clinia Fertilia a adeverintei necesare inscrierii pe site ul Primariei Bucuresti.

Clinica Fertilia
Str Popa Nan 111-113, sector 3, Bucuresti
www.fertilia.ro

Inchide aceasta fereastra.