Hidratati-va bine si evitati produse de origine animala care contin calciu si sare in exces. Iata sfatul medicilor pentru femeile insarcinate. In caz contrar, apare deshidratarea, care duce la formarea calculilor renali.

Nu mancati fara limita in sarcina pe motiv ca fatul are nevoie de hrana!

In primele luni, embrionul este foarte mic, de ordinul milimetrilor sau centimetrilor, si nu solicita foarte mult si in mod real… apetitul mamei.

Pe de alta parte, evitati toate excesele. In sarcina, aveti nevoie de carne rosie, dar nu mai mult de 150 de grame zilnic, de 300-400 de grame de fructe, dar si lactate fermentate, pana la 500 de grame zilnic.

Puteti sa consumati nelimitat legume proaspete sau gatite, altele decit cartof, dar si peste. Iar daca va place painea, e obligatoriu sa o alegeti pe cea integrala.

Nu exagerati spre exemplu cu produsele bogate in calciu, chiar daca aveti nevoie de acest element.

Necesitatile gravidei de calciu sunt accentuate, dar acest lucru se intampla doar un ultimul trimestru de sarcina. O alimentatie foarte bogata in calciu, in restul lunilor de sarcina, chiar dauneaza.

Aceasta deoarece organismul foloseste doar cat calciu are nevoie, iar restul elimina prin urina.

Ori daca nu beti suficienta apa, se creeaza staza. Apare riscul de litiaza renala, adica pietre la rinichi.

Pe de alta parte, desi aveti nevoie de fier in cantitate mare in primele luni de sarcina, nu depasiti totusi cantitatea de 150 de grame de carne rosie zilnic. Aceasta deoarece si carnea suprasolicita aparatul renal, asa cum o face si sarea in exces.

Pe de alta parte, macar in cele 9 luni de sarcina nu uitati de cei 2,5 litri de apa zilnic. Apa ajuta procesele metabolice sa se desfasoare normal, va asigura elasticitatea pielii, pusa din greu la incercare.

In plus, in cursul sarcinii, o gravida isi mareste volumul sanguin cu 1,5 kg, care, in marea majoritate, inseamna apa!

Tot apa va ajuta sa scapati de infectiile urinare dese in timpul sarcinii. Acestea apar din doua motive.

In sarcina, apar mai frecvent infectii urinare pentru ca uterul apasa pe uretere si pe vezica si apare astfel staza urinii (nu se elimina urina).

Pe de alta parte, progesteronul secretat in cantitati mari duce la scaderea motilitatii aparatului urinar si digestiv. Consecinta inseamna aparitia frecventa a infectiilor urinare, dar si a constipatiei.

De aceea, consumati toate categoriile de alimente intregrale, in limite insa, si beti peste 2 litri de apa in fiecare zi.

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11