Un defect genetic – iata o cauza majora de infertilitate masculina. In aceste conditii, doar rareori poate fi obtinuta sperma de calitate. In afara de aceasta situatie, exista insa alte cauze frecvente ale infertilitatii masculine care pot fi tratate.

Infectiile cu transmitere sexuala – pot duce la alterarea spermei. Dar odata tratate eficient, devine posibila aparitia unui copil. Este vorba frecvent despre infectiile cu Gonoreea si Chlamydia.

Modificari ale traseului strabatut de spermatozoizi – in multe cazuri, aceste defecte sunt congenitale. De aceea, singura rezolvare e cea chirurgicala.

Ejacularea retrograda – iata o situatie care presupune ca spermatozoizii sa nu fie ejaculati spre exterior, ci spre vezica urinara. Este o situatie care necesita ajutorul urologului.

Disfunctii hormonale – anumite tulburari de la nivelul hipofizei (glanda supranumita ‘’creierul’’ endocrin), dar si ale tiroidei pot duce la infertilitate. In aceste cazuri, inainte de a va dori copii, trebuie sa apelati la endocrinolog.

Calitatea spemogramei e influentata de infectiile suferite in ultima luna, de alimentatie sau de situatiile care presupun stres extrem.

Spermatogeneza (formarea spermatozoizilor intr-un ciclu normal) dureaza 70 de zile. In acest timp, orice boala, dar si stilul de viata are impact asupra calitatii spermatozoizilor.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11