Citeva zile de vacanta – iata ce isi doreste orice persoana. Iar pentru tinerii care viseaza sa devina parinti, concediul ar putea fi exact ceea ce le lipseste.

Exista studii care arata ca, daca infertilitatea e de cauza necunoscuta, o perioada relaxata de minimum 2 saptamini s-ar putea incheia cu o sarcina.

Asadar, relaxarea face posibila aparitia unei sarcini. In sprijinul acestei afirmatii vin si statisticile.

Cele mai multe nasteri se petrec in luna septembrie. Aceasta inseamna ca sarcina a inceput in decembrie, de Sarbatori…

Pe de alta parte, anxietatea in timpul raporturilor sexuale, poate chiar legata de dorinta de avea un copil, poate avea efecte inexplicabile biologic.

Odata aparuta sarcina, studii fundamentate atribuie celor noua luni o importanta colosala pentru viata ulterioara a copilului.

Ceaa ce traieste mama in sarcina determina modificari epigenetice, deci la nivel de structura genica. Asadar, o mama relaxata poate sa intervina benefic in genele fatului.

Din aceste motive, atat inainte de conceptie cat si in timpul sarcinii, nu exagerati cu munca. Pe de alta parte, bucurati-va de mese regulate, inalt calitative si nu in cantitati mari.

 

Pana acum, se stie sigur ca mesele la ore exacte, cu alimente naturale, in cantitati mici insa sunt perfecte atat pentru conceptie cat si ulterior, in sarcina. Motivul?

Genele umane sunt inca adaptate pentru comportamentul alimentar de acum mai bine de 100.000 de ani. Pe atunci, eram vanatori – culegatori, asadar hrana era neprocesata si nu in cantitati exagerate.

Industria alimentara, care a inventat alimentele inalt procesate si a permis cantitati uriase de hrana, a inceput acum 80 de ani. E un timp extrem de scurt pentru ca genele noastre sa se adapteze acestui stil de hrana!

La adolescentele cu varsta intre 12 si 18 ani, menstruatiile abundente sunt fenomene frecvente. Iar in marea majoritate a cazurilor, acestea nu reprezinta motive de ingrijorare.

 

Sincron dr Ruxandra Dumitrescu

Medic primar ginecolog

00:29:30 – <axul de control al menstuatiei nu este matur, deci fetele pot avea menstuatii abundente fara sa insemne ca sunt bolnave>.

Totusi, singerarile menstruale nu trebuie sa depaseasca o perioada de 7 zile. Daca menstruatia abundenta se prelungeste, adolecentele trebuie sa faca o vizita la medic. Intre 18 si 40 de ani, patologia ascunsa in spatele acestei manifestari este vasta. In primul rind, poate fi vorba despre o inflamatie.

 

Sincron conf. dr. Nicolae Poiana

Medic primar ginecolog

00:36:43 – <determina pe de o parte durere, iar pe de alta parte rmodificarea calibrului vaselor ,adica vasolilatatia…. sa duca la o crestere a cantitatii de singe pe care femeie o pierde in timpul mestuatiei.

Chiar daca inflamatia este banala, aceasta trebuie tratata. Daca se cronicizeaza determina infertilitate. Din pacate, in cele mai multe cazuri, menstruatia abundenta ascunde formatiuni tumorale. Este vorba despre cele benigne – polipii uterini sau fibromul. Dar si cancerul genital are aceasta manifestare.

 

Sincron dr Ruxandra Dumitrescu

Medic primar ginecolog

00:31:16 in cazuri grave, o singerare anormal a a menstruatie poate anunta cancer de uter, de endometru, cace de col uterin sau o problema ovariana maligna.,

 

Sincron conf. dr. Nicolae Poiana

Medic primar ginecolog

00:40:14 tumorile ovariene secretante de hormoni duc la modificarea endomentrul si, in fapt, modificare endometrului ,adica a mucoasei uterine, duce ala aparitia singerarii.

Iata de ce ecografia genitala devine obligatorie. In plus, singerarea abundenta mai poate trada o afectiune destul de controversata in ginecologie: adenomioza.

 

Sincron conf. dr. Nicolae Poiana

Medic primar ginecolog

00:38:48 are drept rezultat crestere uniforma in dimensiune a uterului si aparitia unui singereari incorecte, anormale.

Daca in urma investigatiilor, ginecologului nu descopera boli locale, acesta va recomanda analize hormonale. Menstruatia anormala poate aparea si in cazul unui dezechilibru dintre hormonii estrogeni si progesteron.

 

Sincron dr Ruxandra Dumitrescu

Medic primar ginecolog

00:340:37 daca sunt estrogeni normali si daca progesteronul e in doze mici sau absent pot aparea mensturatii abundente sau sau mai lungi decit ar fi normal.

Din aceste motive, menstruatia care dureaza mai mult de 7 zile reprezinta un motiv serios ca sa va prezentati de urgenta la ginecolog.

Aflati mai multe despre abordarea corecta a menstruatiei abundente din numarul de aprilie al revistei Ce se intampla, doctore?

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11