Va doriti o sarcina iar aceasta nu apare deoarece partenerul nu are material genetic suficient sau de calitate? Daca specialistii in infertilitate constata ca spermograma nu este normala, va pot recomanda procedura denumita ICSI.

Alterari ale materialului genetic masculin, numar mic al spermatozoizilor – iata situatii care nu fac posibila aparitia unei sarcini pe cale naturala.

In aceste cazuri, e posibila fertilizarea in vitro prin metoda injectiei intracitoplasmatice cu sperma – ICSI.

ICSI se practica dupa ce partenera a efectuat toate etapele medicale pe care le presupune fertilizarea in vitro.

 

Cum apare viata prin ICSI?

Dupa ce au fost recoltate ovocitele (materialul genetic feminin), dar si sperma partenerului, in laboratorul de embriologie e posibila aceasta procedura.

Embriologul alege un singur spermatozoid, cel mai puternic gasit. Cu ajutorul unei micropipete, specialistul deschide invelisul ovulului si introduce spermatozoidul. Se introduce exact in citoplasma ovulului.

Totul se petrece sub un microscop perfomant.

A doua zi, embriologul observa daca a avut loc fecundarea. Daca a avut loc, celula obtinuta incepe sa se divida.

Odata ce ovulul a fost fecundat, urmeaza embriotransferul. Mai exact, celulele formate (viitorul fat) sunt introduse direct in uterul viitoarei mame.

De ce spermograma e prima analiza?

Inainte de orice procedura de reproducere umana asistata, specialistul in infertilitate recomanda o spermograma. Nu are rost ca femeia sa faca interventii complicate fara sa se verifice materialul genetic al partenerului.

Daca spermograma arata lipsa spermatozoizilor, aceasta va fi repetata dupa o luna. Daca dupa o luna, sunt aceleasi rezultate, se poate face punctie testiculara.

Punctia testiculara se face de catre urolog

Aceasta se realizeaza in sala de operatie, cu ajutorul medicului urolog. Mai exact, medicul intra in canalele testiculare din care sunt eliberati spermatozoizii. Se recolteaza material genetic tocmai din aceste locuri. In tipul procedurii, embriologul verifica daca pacientul are sau nu spermatozoizi. Procedura se face sub anestezie.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11