Sarcina se pregateste! Odata ce ati luat hotararea sa aveti un copil, mergeti la medic pentru o consultatie preconceptionala.

In cadul acestei consultatii, medicul specialist va face in primul rand un examen genital insotit de ecografie. De asemenea, va recomanda testarea Papanicolau. Motivul?

Colul uterin se modifica in sarcina. In interiorul colului uterin, exista receptori care raspund la hormonii plancentari. Din aceste motive, asptectul colului si citologia lui (celulele) se modifica intr-un fel specific sarcinii.

Asadar, odata aparuta sarcina, examenul Papanicolau nu mai are o valoare mare in predictia de cancer, ca la o femeie care nu e insarcinata.

In consultatia preconceptionala, veti primi recomandarea sa faceti analizele uzuale de sange si urina. De asemenea, veti face testarile pentru HIV, hepatita B si hepatita C, sifilis.

Medicul va poate recomanda si testul Torch. Este vorba despre un grup de infectii cu risc crescut in sarcina si care pot fi contactate in aceasta perioada, punand astfel viata fatului in pericol.

Este vorba despre: toxoplasmoza, rubeola, cytomegalovirus (CMV), herpes simplex.

Prezenta anticorpilor IgM in sangele testat presupune existenta unei infectii recente sau curente cu virus sau parazit. Medicii recurg si la teste suplimentare pentru stabilirea diagnosticului, intrucat anticorpii IgM pot fi prezenti si din alte motive.

Descoperirea anticorpilor IgG in sange indica faptul ca ati suferit de o infectie in trecut.

 

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11