Boli cardio-vasculare, astm, obezitate, depresie – iata afectiuni care sunt legate de stres. In prezent, s-a dovedit ca stresul reduce cantitatea si calitatea spermei, conform Asociatie americane pentru medicina reproductiva. 

 

Care e principala cauza a infertilitatii masculine? Calitatea scazuta a spermei.

In acest moment, datele clinice arata ca stresul contribuie la distrugerea materialului genetic masculin.

Ati avut doua sau mai multe evenimente extrem de stresante in ultimii ani? Atunci calitatea spermei a scazut considerabil. 

Este vorba de stresul asociat serviciului, dar si de stresul asociat evenimentelor din viata personala, cum ar fi pierderea unui membru al familiei. 

Din pacate, este vorba si despre stresul perceput permanent, in lipsa unor evenimente cu adevarat tragice. 

 

Job-ul scade si testosteronul

In cazul barbatilor care au un job stresant, medicii au constat si ca nivelul hormonului testosteron este extrem de scazut. 

Inclusiv nivelul scazut al testosteronului afecteaza fertilitatea.

 

Cum afecteaza stresul fertilitatea?

 

Mecanismul exact nu se cunoaste, dar exista cateva teorii demne de luat in seama.

Stresul genereaza descarcari masive de glucocorticoizi. Este vorba despre hormoni care afecteaza metabolismul carbohidratilor, al grasimilor si al proteinelor. Aceasta descarcare masiva reduce nivelul testosteronului. 

O alta teorie spune ca stresul determina asa numitul <stres oxidativ>. In felul acesta, capacitatea organismului uman de a neutraliza radicalii liberi este scazuta. 

Si acest proces este legat de scaderea calitatii spermei. 

 

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11

Programul GRATUIT de Fertilizare In Vitro

Programul GRATUIT de Fertilizare In Vitro
asigurat de PRIMARIA BUCURESTI

Clinica Fertilia deschide programul de inscrieri pentru PROGRAMUL GRATUIT de Fertilizare In Vitro asigurat de PRIMARIA CAPITALEI din data de 5 iunie ,orele 16.00.

Pacientii cu domiciliul in Bucuresti si asigurati medical in sistemul national CNAS -CSMB pot beneficia de VOUCHER GRATUIT in valoare de 9200 lei pentru procedura de fertilizare si de 4600 lei pentru tratament, sume alocate ca sprijin de catre Primaria Bucuresti.

Inscrierea are scopul de a va elibera adeverinta medicala care sa stabileasca indicatia dvs .medicala pt fertilizare in vitro.

Asteptam mail cu analizele concludente pentru indicatia de fertilizare in vitro ( daca le-ati efectuat) la adresa contact@fertilia.ro sau programare pentru evaluare medicala la telefon 0742066952.

Aceste demersuri va permit eliberarea de catre Clinia Fertilia a adeverintei necesare inscrierii pe site ul Primariei Bucuresti.

Clinica Fertilia
Str Popa Nan 111-113, sector 3, Bucuresti
www.fertilia.ro

Inchide aceasta fereastra.