Indicele de masă corporală mai mare de 25 (IMC) înseamnă şanse mici de a obţine o sarcină.

Iar specialiştii din întreaga lume spun că, în unele cazuri, doar scăderea în greutate poate să vă ofere şansa de a concepe un copil.

Studii publicate în ‘’Oxford Journal of Human Reproduction’’ au arătat că femeile supraponderale sunt infertile pentru că nu au ovulatie.

Mai mult, dacă în dieta lor se regăsesc frecvent produse de patiserie, biscuiţi, pâine albă, acesta este încă un motiv de infertilitate. Faina albă, dar şi grăsimile trans (cele vinovate şi de apariţia aterosclerozei şi care abundă în produsele de patiserie) ar trebui reduse la minimum.

Aşadar, primul pas pentru obţinerea unui copil este să scădeţi în greutate prin sport constant şi printr-o dietă bazată pe alimente neprocesate.

Mai exact, pâine integrală în loc de pâine albă, carne preparată la cuptor în loc de mezeluri, legume, ca atare în loc de conserve din legume.

Revenind la pacientele infertile din cauza greutăţii, dacă medicul ginecolog constată ecografic că femeia are ovule, dar care însă nu se dezvoltă ca să fie apte pentru obţinerea unei sarcini, stimularea ovariană poate rezolva problema.

Pentru un tratament de stimulare ovariană se aşteaptă ca un număr de 5-7 foliculi să crească la un ciclu şi se urmăresc ecografic o dată la 2 zile.

Femeile fără ovulaţie evidenţiată ecografic timp de 3 luni pot face un astfel de trament, fără riscuri, 6 luni consecutiv, iar pronosticul apariţiei unei sarcini este favorabil.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11