Testati-va obligatoriu pentru hepatita C, daca va doriti copii in viitorul apropiat. In cazul unei infectii, tratamentele stabilite in functie de profilul genetic permit recuperarea perfecta.

Si aparitia unui bebelus sanatos!

Testarea pentru hepatita B, hepatita C si HIV sunt obligatorii inaintea conceptiei. Aceasta deoarece cele 3 virusuri pot contamina si viitorul bebelus. In cazul in care ati fost depistata pozitiv cu hepatita C, aflati ca aveti 20% sanse sa va vindecati spontan. Nu va bazati insa pe aceste procente.

Partea proasta este ca in 80% din cazuri in care apare infectia acuta cu virus hepatitic C, se produce si cronicizarea acesteia.

Aceasta presupune ca, in timp, hepatita C sa produca ciroza hepatica sau cancer hepatic. Dar tratamentul in momentul de fata poate sa conduca la vindecare.

Tratamentul dureaza 42 de saptamani. Dupa aceasta perioada, se face testare la 6 luni, apoi la 1 an. Daca virusul a ramas nedetectabil, aveti sansa sa concepeti un bebelus perfet sanatos, care nu e in pericol de infectare.

Ginecologii insa recomanda monitorizare atenta pe timpul sarcinii.

Cea mai importanta testare insa este cea din trimestrul al treilea de sarcina. Atunci se face incarcatura virala. Motivul?

Placenta secreta un hormon – cortizol – tocmai pentru a proteja fatul de agresiunile exterioare. Acest cortizol favorizeaza reluarea replicarii virale in contextul in care virusul a ramas cantonat  in organism.

Daca nici acum virusul nu e detectabil in sange, sansele de infectare ale fatului sunt nule. Mai aveti inca o veste buna.

Daca viremia se mentine aproape zero in timpul sarcinii, femeia care a purtat aceasta boala, dar n-o mai are, poate alapta fara consecinte asupra nou-nascutului.

Si in timpul alaptarii se mentine monitorizarea virala.

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11