Intre 18 si 40 de ani, menstruatiile lungi si abundente pot arata o inflamatie. Aceasta determina pe de o parte durere, iar pe de alta parte modificarea calibrului vaselor, adica vasodilatatia.

 

Cum se traduce aceasta situatie?

Prin cresterea cantitatii de sange pe care femeia o pierde in timpul mestruatiei.

Chiar daca inflamatia este banala, trebuie tratata. Daca se cronicizeaza, determina infertilitate. De aceea, in timpul vietii fertile, mergeti la medic si tratati corect orice patologie a aparatului genital, oricat de banala ar parea.

Din pacate insa, cele mai multe patologii care se ascund in spatele menstruatiei abundente sunt tumorale. E vorba de cele benigne – polipii uterini sau fibromul -, dar si cancerele genitale au aceasta manifestare.

Spre exemplu, tumorile ovariene secretante de hormoni duc la modificarea endometrului (mucoasa care se elimina in timpul menstruatiei), ceea ce determina sangerarea abundenta.

Din aceste motive, o ecografie genitala e obligatorie.

Daca examenul imagistic exclude patologii locale, medicul ginecolog va recomanda, cel mai probabil, evaluarea statusului hormonal, adica analize de singe.

Menstruatia normala apare in cazul unui echilibru intre hormonii estrogeni si progesteron.

Daca sunt estrogeni normali si progesteronul se constata in doze mici sau absent, pot aparea menstruatii abundente sau mai lungi decit ar fi normal.

Din aceste motive, menstruatia care dureaza mai mult de 7 zile sau care necesita mai mult de 3-4 tampoane zilnic, este un motiv sa va prezentati de urgenta la ginecolog. 

 

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11