Un an de zile de contacte sexuale regulate, neprotejate şi care nu duc la apariţia unei sarcini. Nu aveţi motive să mai aşteptaţi !

Statisticile spun că, în al doilea an, şansele să apară o sarcină se reduc până la mai puţin de 10%.

Şi nu pierdeţi timpul plimbându-vă dintr-un cabinet ginecologic în altul. În acest moment, aveţi nevoie de un specialist în tratamentul infertilităţii, nu de orice ginecolog.

Alături de acest specialist, puteţi să urmaţi protocoalele corecte, acceptate internaţional, care vor conduce în final la obţinerea unei sarcini.

 

Ce se întamplă în cabinet?

 

Odată ce aţi intrat într-o clinică supraspecializată în tratamentul infertilităţii, veţi avea o discuţie cu medicul specialist.

La prima consultaţie, veniţi în cuplu. Motivul? Infertilitatea este o problemă a cuplului.

În timpul acestei discuţii, medicul vă întreabă despre frecvenţa raporturilor sexuale, despre metodele contraceptive folosite de-a lungul timpului, despre afecţiunile ştiute ale ambilor parteneri, care ar putea afecta capacitatea reproducătoare.

Apoi veţi face câteva teste.

Protocoalele spun că în tratamentul infertilităţii, primul pas este realizarea unei spermograme. De ce? În felul acesta, se exclude sau se confirmă infertilitatea masculină.

Nu are rost ca femeia sa fie testată amănunţit, prin proceduri care uneori pot fi laborioase, fără analiza spermei partenerului.

În urma spermogramei, medicul are informaţia clară dacă în cuplu este vorba despre infertilitate feminină sau masculină.

În cazul în care spermograma arată valori normale, încep testările pentru doamnă.

Femeia are nevoie de un consult ginecologic însoţit de ecografie şi de testul Papanicolau.

Sunt necesare de asemeena testele de sânge pentru determinarea hormonului luteinizant (LH) şi a progesteronului care detectează prezenţa sau absenţa ovulaţiei.

De asemenea, se fac testele de sânge care evaluează funcţia tiroidei. Există disfuncţii hormonale tiroidiene care pot împiedica apariţia ovulaţiei.

Din acest moment, medicul supraspecializat în tratamentul infertilităţii decide, în funcţie de problemele cuplului, etapele personalizate ale tratamentului.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11