Da! Fara probleme! Dar iata cum trebuie… sa cantariti tipul activitatii sportive.

Faceti miscare in mod regulat? Atunci nu e nicio problema ca in sarcina, pina in trimestrul al treilea, sa continuati tipul de efort fizic cu care sunteti obisnuita.

Daca mergeti la aerobic, veti merge si in sarcina la aerobic.

Daca insa nu ati facut sport, nu va apucati in sarcina de un program sportiv. In acest caz, e recomandabil doar mersul pe jos.

Multa vrreme, gimnastica care presupunea folosirea greutatilor a fost interzisa gravidelor. Daca insa vorbim de greutati de mai putin de jumatate de kilogram si de exercitii care nu presupun sa sariti, le puteti folosi. Va pregatesc musculatura pentru un travaliu usor.

In timpul aplecarilor in fata, in lateral, in spate, e mobilizata toata centura musculara toracica, dar si centura abdominala.

Daca vreti sa nasteti natural, centura abdominala trebuie sa fie extrem de tonica.

Pe langa faptul ca aceste tipuri de exercitii usoare intaresc musculatura spatelui si pe cea abdominala, va ajuta inclusiv ca in ultimul trimestru sa nu respirati cu dificulate.

Din luna a saptea, cutia toracica isi restringe dimensiunile in mod natural.

Atentie insa! Orice efort fizic in sarcina se intrerupe cand apare oboseala sau contractura musculara.

In caz contrar, miscarea poate conduce la avort spontan in primele luni. In lunile mai mari, fatul nu mai primeste oxigen suficient. Orice contractie inseamna o hipo-oxigenare a fatului, deci fluxul de sange intre placenta si fat nu mai are aceeasi viteza.

Din luna a saptea, orice tip de activitate fizica organizata se intrerupe. Mersul pe jos e singurul efort permis.  

In timpul mersului pe jos, puteti sa va faceti miscarile de respiratie, indispensabile pentru marirea capacitatii respiratorii a cutiei toracice.

Cu ajutorul activitatii fizice, evitati atit diabetul gestational cat si ingrasarea excesiva in timpul celor 9 luni.

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11