Modificarea PH-ului vaginal si aparitia candidozei. In timpul verii, aceste conditii sunt favorizate de apa din piscine.

Si de o alimentatie bazata pe lactate si dulciuri.

Explicatia? Toate aceste alimente in exces modifica PH vaginal si atunci infloresc tulpinile patogene.

PH-ul vaginal se mai modifica defavorabil daca sunteti mare amatoare de cafea sau de bere rece in timpul verii. Si daca va aflati sub tratament cu anticonceptionale sau cu orice fel de medicament pe baza de hormoni ori daca sunteti insarcinata aveti conditiile propice aparitiei candidozei.

Toate acestea se intampla prin progesteronul pe care il aduc in organismul femeii si care duce la cresterea cantitatii de glicogen din vaginul ei, la degradarea acestuia, si la degradarea PH-ului local.

Atentie maxima trebuie sa aveti si cand cantitatea de progesteron din corp creste in mod natural, in ultima parte a ciclului menstrual.  

Atunci cand concentratia de progesteron este maxima, undeva in ziua 21 a ciclului menstrual, este o perioada propice aparitie candidozei.

Vorbim insa de o infectie usoara. Din pacate, recidiveaza des, asa ca, pe langa eliminarea factorilor favorizanti, e nevoie de tratamentul inclusiv al partenerului sexual.

In plus, tratamentul ar trebuie sa fie tintit in cazul recidivelor.

Ulterior, se evita tampoanele intravaginale, dusurile vaginale, dar si produsele cosmetice care nu sunt destinate zonei vaginale. In plus, dupa tratamentul tintit urmeaza un tratament de intretinere a PH-ului normal.

La persoanele care repeda candida sau infectiile fungice sunt recomandate ovulele cu lactobacili – acestia sunt normali in flora vaginala si apara de persistenta fungilor.

Produsele cosmetice cu lactobacili sunt ideale pentru zona vaginala.

 

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11