Nu neglijati niciodata un simptom banal: pruritul sau, popular, mancarimea pielii. Indiferent de localizare, aceasta poate anunta o problema medicala.

In trimestrul al treilea de sarcina, poate semnala o problema importanta.

Pielea uscata pe care apare pruritul, adica mancarimea, este singura situatie in care acest banal simptom nu tradeaza o boala.

Cremele hidratante rezolva aceasta situatie. In restul cazurilor, mergeti la medic, daca aveti mancarimi la nivelul pielii. Poate fi vorba de infectii microbiene, virale, de psoriazis, care necesita tratament.

Si daca mancarimile apar in sfera aparatului genital, nu le ignorati. Frecvent, tradeaza o infectie bacteriana cu garnerela vaginalis, candida, tricomonas vaginalis sau virala cu virus herpetic. In aceste cazuri, tratamentul nu se limiteaza la o singura persoana.

Este obligatoriu ca partenerul sa ia acelasi medicament oral si sa foloseasca o creme locala pentru ca este purtator sanatos.

Chiar daca nu are simptome, el poate sa-i dea partenerei, din nou, acest microb.

De obicei, pruritul conduce la alte leziuni la nivelul pielii sau altor mucoase, facute chiar de persoana respectiva, care se pot suprainfecta.

Atentie in sarcina!

Femeile care au prurit, au mancarimi pe tegumente, in trimestru 3 de sarcina ar trebui sa puna problema unei determinari a bilirubinei din sange, in sensul ca pot avea un icter patolgic in trimestru 3.

Aceste gravide vor fi testate saptaminal din sange. Peste anumite valori ale bilirubinei considerate periculoase, femeii i se va declansa nasterea. Motivul?  

Pot sa ajunga la complicatii cum ar fi moarte intrerauterina fetala sau la un deces al nou-nascutului dupa ce se naste, de aceea medicul trebuie sa provoace nasterea, sa expluzeze copilul inainte de valori periculoase al bilirubinei mamei.

 Acest tip de icter din al treilea trimestru e determinat de hormonii estrogeni. Este, de fapt, o tulburare provocata de cantitatea mare de estrogeni din placenta. Estrogenii se duc spre ficat si il… consuma.

Aceste modificari severe la nivelul ficatului mamei reprezinta o urgenta medicala.

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11