De ce e necesară stimularea ovariană?
Aţi luat decizia unei fertilizări asistate împreună cu medicul supraspecializat în acest domeniu?

Indiferent de tehnica de reproducere umană asistată, veţi trece prin stimulare ovariană.
Această procedură presupune medicaţie, care are ca scop ovulaţia multiplă. Astfel, se obţin mai multe ovocite (celule reproducătoare feminine) decât în timpul unui ciclu normal.

Odată apărute, aceste celule vor fi extrase printr-o minimă intervenţie (cu anestezie) şi apoi stocate în laborator.

Şi astfel creşte rata de implantare în cadrul fertilizării in vitro. Cu alte cuvinte, e posibil să vă fie implantaţi 2 sau 3 embrioni.

Medicaţia necesară în stimularea ovariană nu are efecte pe termen lung. De asemenea, nu are riscuri pentru creier, inimă şi alte organe vitale şi nici riscuri pentru aparatul genital feminin.

Specialiştii însă nu iau în calcul mai mult de 3-4 stimulări ovariene. Dacă în cursul acestora, nu s-au obţinut celule reproducatoare de calitate, daca nu au rezultat embrioni de calitate, singura soluţie este să apelaţi la o donatoare de ovocite.

Datele despre medicaţia recomandată în scopul stimulării ovariene au fost strânse în permamenţă din anul 1974, când a fost conceput primul copil ‘’în eprubetă’’.

De atunci, au trecut 40 de ani.

Feţii care se formează în laborator au parte de condiţiile din organismul mamei, aceleaşi condiţii în privinţa cantităţii de oxigen, de dioxid de carbon, aceleaşi condiţii de temperatură.

Timpul scurs de la apariţia primului copil conceput în laborator a arătat ca feţii formaţi in vitro (în laborator) nu au riscuri de malformaţii mai mari decât orice alt copil conceput pe cale naturală.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11