Fără ţigări, dacă vă doriţi o sarcină prin FIV!

Nu există organ, aparat sau sistem din organismul uman care să nu fie influenţat negativ prin fumat.

Inclusiv aparatul genital suferă din cauza celor peste 2700 de substanţe toxice dintr-o ţigară, dintre care 60 au grad înalt de toxicitate.

Medicul supraspecializat în tratamentul infertilităţii vă va recomandă ca, cel puţin cu 3 luni înainte de orice tehnică de reproducere umană asistata, să nu fumaţi.

În rest, nu aveţi restricţii.

Ţigările scad calitatea embrionului!

O singură ţigară fumată (este vorba atât despre fumatul activ cât şi despre fumatul pasiv) provoacă spasme în toate vasele mici din organism. Ovarele, dar şi foliculii (cei care vor fi extraşi prin proceduri medicale) sunt slab vascularizaţi.

Ori spasmele pe vasele mici conduc la diminuarea volumului de sânge din ovare, oricum redus. Cum se traduce acest mecanism? Calitatea materialului genetic feminin va fi mai slabă, aşadar calitatea viitorului embrion este mai slabă.

Al doilea mare risc pe care îl are fumatul se referă la capacitatea embrionului odată format de a se nida în uter (de a se ‘’lipi’’ corect în uter).

Din nou, în afară de fumat nu aveţi alte restricţii dacă vă gândiţi la o procedură de reproducere asistată.

Specialiştii vă recomandă să mâncaţi echilibrat şi cu moderaţie produse cu zahăr şi făină albă. Aceste recomandări sunt valabile pentru ambii parteneri.

Fără frică!

Şi nu vă gândiţi cu teama la ceea ce urmează să vi se întâmple. Stresul excesiv poate determina contracţii ale muşchiului uterin şi ale trompelor uterine, două fenomene care din nou reduc rata de succes a fertilizării.

În acest moment (înainte de fertilizare), e mai adevărat ca niciodată că vacanţa aduce doar beneficii!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11