Va doriti un bebelus? Atunci pregatiti sarcina cu atentie. Renuntati la pilule cu o luna inainte de conceptie. Consumati acid folic si adoptati o dieta inalt nutritiva.

Cu 6 luni inainte de a aparea o sarcina, e util sa va faceti analizele uzuale de sange si urina, aceasta pentru a detecta eventualele probleme de sanatate. Se investigheaza acum si infectiile care afecteaza doar fatul. Este vorba de testul Torch.

Si, totusi, odata aparuta sarcina, veti relua toate analizele.

Este vorba atat de bateria uzuala se teste din sange si urina, dar si de testarea pentru HIV, hepatita B, C si sifilis.

Inainte de sarcina, incercati sa va bucurati ca veti urma sa deveniti parinti. Sarcina apare in minimum 4 luni, la cuplurile perfect sanatoase.

In aceasta perioada, e necesar sa aveti relatii sexuale regulate si nu doar in timpul presupusei ovulatii.

Iar relatiile sexuale nu trebuie conditionate de aparitia unei sarcini. In caz contrar, din cauza stresului, a gandului la perioada respectiva a ambilor parteneri, s-ar putea… sa nu apara sarcina!

Pana nu demult, se considera ca trebuie sa intrerupeti contraceptivele cu 3-6 luni inainte de o sarcina. Acum, lumea medicala este de acord cu o alta abordare – doar o luna inainte.

Tot inainte de sarcina e bine sa diminuati riscul ca viitorul embrion sa aiba o malformatie des aparuta – defectul de tub neural.

In acest sens, aveti nevoie de o cantitate optima de acid folic, prescrisa de medic.

Studiile arata ca eficienta acidului folic se dovedeaste inaintea sarcinii.

Suplimentele de acid folic nu isi mai dovedesc eficacitatea pentru fat dupa momentul conceperii.

Acidul folic este vitamina B9 care se gaseste in carne si cereale integrale. Alaturi de aceste alimente, aveti nevoie de legume si fructe proaspete, minimum 5 pe zi, ca si in timpul sarcinii, dar si de lactate integrale fermentate.

Medicul ginecolog va recomanda doza optima de acid folic pe care puteti sa o luati sub forma unui medicament.

 

Site optimizat de Seopack.ro

2016 © Copyright - Fertilia, Clinica Fertilizare in Vitro

Urgente medicale        +4 021.311.22.11