Cum să-ți crești fertilitatea?

Cum să-ți crești fertilitatea?

Cum să-ți crești fertilitatea? Jumătate din cuplurile tinere și sănătoase vor obține o sarcină în decurs de 6 luni. Ce trebuie să știți?

 

El:

Cum să-ți crești fertilitatea? Mulți bărbați, în special cei mai tineri, se simt  invincibili și nu merg în mod obișnuit la medic. Aveți nevoie de un control medical înainte de a deveni tată.

În plus, alimentația corectă, somn suficient și mai puțin stres – au legătură cu materialul seminal.

  • Evitați băile fierbinți!
  • Testiculele sunt cu câteva grade mai reci decât restul corpului, deoarece aceasta este o temperatură mai bună pentru producerea spermei.
  • Expunerea la căldură umedă poate reduce numărul de spermatozoizi. Și organismului îi ia 70 de zile să producă spermatozoizi noi.
  • O altă sursă de căldură la care trebuie să fiți atent: laptopurile. Acestea ridică temperatura în scrot cu aproximativ un grad, ceea ce este suficient pentru a afecta producția de spermă.

 

Ea:

Cum să-ți crești fertilitatea? Ovulația e procesul prin care ovarele eliberează un ovocit, celula reproducătoare feminină. Vezi aici cum se induce ovulația.

Dacă ciclul dvs. este regulat (între 26 și 32 de zile), aceasta înseamnă să aveți relații sexuale în zilele 8-19 după menstruație. 

Există moduri în care corpul arată ovulația:

  • Mucusul cervical (a colului uterin) e mai mult și devine foarte… subțire, pe măsură ce vă apropiați de ovulație
  • Temperatura bazală a corpului este temperatura când sunteți complet odihnită. O creștere de 0,6 grade sau mai mult timp  este un semn că ovulați.
  • Dacă vă urmăriți corpul, veți ști momentul în care ați putea ovula în următorul ciclu.

 

Relațiile sexuale contează înainte și în timpul ovulației

Cuplurile fertile ar trebui să aibă relații sexuale în fiecare zi, de la câteva zile înainte de ovulație până la câteva zile după aceea.

Spermatozoizii normali se mișcă repede și, la două minute după ce ați întreținut relații sexuale, pot fi deja în trompele uterine. 

 

Acidul folic:

Cum să-ți crești fertilitatea? Dacă nu luați deja acid folic, este momentul să începeți. Un supliment zilnic de acid folic ajută la:

  • prevenirea defectelor congenitale ale fătului
  • poate crește fertilitatea.

 

 

 

Foto: pixabay.com/ro