Cum se tratează impotența?

Cum se tratează impotența?

Cum se tratează impotența? Un pacient din 10, care se prezintă la sexolog,  are o boala de bază care determină probleme sexuale, spune dr. Cătălina Andrei, medic supraspecializat în probleme asociate sexualității.

 

Ce înseamnă impotență?

Impotența înseamnă că nu mai exită dorintă, excitație, frecvența obișnuită în privința contactelor intime. Dacă perioada durează, aveți nevoie să aflați cauza și rezolvarea alături de medic. Vorbim despre medicul  supraspecializat în probleme asociate sexualității.

 

În cazul bărbaților e mai simplu deoarece:

  • excitația produce erecție
  • dorința poate fi subiectivă – impotența se manifestă doar față de o anumită parteneră (pacientul știe și nu vrea să comunice partenerei)
  • impotența apare în boli ori tratamente 

 

 

Cum se tratează impotența?

Pașii sunt: bărbatul observă și discută cu un specialist.

Urmează soluțiile oferite de medic pe baza informațiilor și argumentelor medicale.

10% din disfuncțiile sexuale apar pentru că un organ suferă (inimă, pancreas, prostată, maduvă spinării).

Restul de 90% din problemele sexuale apar prin intermediul emoțiilor. Pot fi comparate cu fisurile apărute în construcția unei case. Ignorându-le, ignorați că aceste avarii pot duce la defecte mari.

Cum se tratează impotența? ”Emoțiile nu se limitează doar la relația cu partenerul, ci și la relația cu sănătatea organismului”, spune dr. Cătălina Andrei, medic supraspecializat în probleme asociate sexualității.

 

 

Foto: pixabay.com