Cum știu că a început travaliul?

Cum știu că a început travaliul?

Cum știu că a început travaliul? Uterul se strânge și se relaxează pe măsură ce se pregătește să împingă bebelușul. Contracțiile cauzează dureri care, la început, se simt ca dureri obișnuite la menstruație.

Durerea devine mai puternică pe măsură ce nașterea se apropie. Dacă aceste contracții  devin mai puternice, mai regulate cel mai probabil ați intrat în travaliu.

Dacă aceste contracții dispar când schimbați poziția, este posibil să aveți contracții Braxton Hicks. Nu sunt dureri de travaliu. Sunt încercări prin care uterul se pregătește pentru naștere.

Adevăratele contracții din travaliu apar indiferent de ceea ce faceți, de poziția corpului.  Și devin din ce în ce mai puternice.

  • Durează aproximativ 30 până la 70 de secunde. 
  • În timpul travaliului, este posibil să aveți dureri de spate care nu se ameliorează sau dispar. Durerea începe, de obicei, în spate și apoi se deplasează în partea din față a corpului.

 

 

Ce înseamnă ”s-a rupt apa”?

Cum știu că a început travaliul? Bebelușul crește într-o pungă cu lichid protector numită sac amniotic. Aceasta  se rupe când se naște bebelușul.

  • Prin vagin poate apărea un flux de lichid  sau doar o scurgere mică și lentă.
  • Dacă observați că s-a rupt apa, mergeți la spital. Există șanse mari să intrați în travaliu după puțin timp.

 

 

Eliminarea dopului gelatinos

Cum știu că a început travaliul? În timpul sarcinii, un dop de mucus vă blochează colul uterin. Pe măsură ce colul uterin devine mai moale și mai mare pentru a se pregăti pentru travaliu, acest dop se elimină.

  • Este o cantitate mică eliminată prin vagin, de culoare roz sau maro. Poate fi eliminat dintr-o dată sau în mai multe bucăți.
  • Fenomenul fiziologic apare și cu mult înainte de începerea travaliului activ.

 

 

Ce înseamnă dilatație?

Pentru naștere, colul uterin trebuie să fie subțire și să se deschidă.

Colul uterin trebuie să de dilate cel puțin 10 centimetri înainte de a începe să împingeți pentru a expluza copilul.

 

Foto: pixabay.com.ro