De ce să congelez ovocite la vârstă tânără?

congelare ovocite

Când înghețați ovocitele (celulele reproducătoaree feminine), acestea nu îmbătrânesc odată cu organismul dumneavoastră. Șansele de obține o sarcină normală genetic depinde de vârsta ovocitelor utilizate. Nu de vârsta biologică a mamei.

 

Ovocitele se deteriorează genetic, prin îmbătrânirea fiziologică. Și, în al doilea rând, se pied în timpul ciclurilor menstruale.

Vitrificarea (congelarea) ovocitelor vă permite să stopați ceasul biologic în privința materialul genetic, din care va apărea sarcina.

Cercetările arată că cea mai mare probabilitate de naștere cu nou-născut sănătos, cu ovocite congelate, apare când o femeie își congelează ovocitele înainte de vârsta de 34 de ani.

  • Dacă o femeie alege să-și înghețe ovocitele la 37 de ani, probabilitatea nașterii vii este de 51,6 % comparativ cu 21,9%, dacă nu ar lua măsuri de conservare a fertilității.
  • Dacă vă apropiați de vârsta de 40 de ani, există șanse să puteți produce în
    continuare ovocite viabile. Aveți încă o rezevă ovariană de 13000 de ovocite în medie.
  • Dar după 40 de ani, materialul genetic pur și simplu are mici șanse să determine un embrion sănătos, din cauza îmbătrânirii.

 

Sarcina cu ovocite congelate:

 

Cercetările arată că femeile de 40 de ani pot să rămână însărcinate cu ovocite pe care le-a înghețat mai devreme în viață. Specialiștii în fertilitate sunt de acord că, o femeie de peste 40 de ani are mai mari șanse să aibă o sarcină sănătoasă, folosind ovocite înghețate provenite de la mijlocul anilor 30 decât prin FIV sau ICSI cu ovocite proaspete de peste 40 de ani.  Femeile de orice vârstă își pot îngheța ovocitele, dacă au endometrioză sau alte afecțiuni medicale, care le pun în pericol fertilitatea. 

 

Motive pentru congelarea ovocitelor:

 
  • Endometrioza afectează fertilitatea prin reducerea rezervei ovariene. Provoacă scăderea calității ovocitelor.  Pacientele pot alege să-și înghețe ovocitele, la scurt timp după aflarea diagnosticului de endometrioză.
  • Istoric familal de menopauză timpurie.
  • Aveți nevoie de tratament pentru cancer.
  • Sunteți supusă unei intervenții chirurgicale, care vă poate afecta ovarele. Înainte oricărei astfel de intervenții, aveți nevoie de părerea unui specialist în tratamentul infertilității.
  • Vreți să salvați ovocite tinere pentru o utilizare viitoar