Fertilizare in vitro: Care e dieta de care am nevoie?

fertilizare in vitro mâncare

Hrana are impact direct asupra fertilității. Cu cel puțin 90 de zile înainte de fertilizare.

 

Ovocitul uman (celula reproducătoare feminină) își începe stadiul final de dezvoltare, înainte de fertilizare, cu aproximativ 90 de zile înainte să fie expulzat din ovar (în timpul ovulației).  Contează dieta din ultimele… cel puțin 90 de zile.

Recomandatea este să comsumați cât mai puțin zahăr, dar grăsimi bune suficiente.

 

Puțin zahăr. De ce?

Dietă bogată în carbohidrați rapizi (zahăr) produce inflamație, nepotrivită pentru celule umane. Cum? Determină creșterea nivelului de zahăr din sânge (glicemia). Produsele finale de metabolizare (de glicație) induc apoi inflamație și afectarea funcționării hormonilor.

  • Zahăr se găsește în dulciuri, sosuri, mezeluri, patiserie.
  • Și fructele conțin zahăr, sub formă de fructoză. Nu se consumă mai mult de 500 de grame de fructe pe zi.
  • Fructoza din acestea se transformă în alcool, în ficat.

 

Grăsimea bună din alimente protejează. De ce? 

Grăsimea bună din alimentație însă are impact pozitiv asupra tuturor celulelor umane. Firesc, și asupra celulelor reproducătoare.

Grăsime bună se găsește în:

  • conserve de sardină în suc propriu sau în sos tomat
  • pește gras
  • unt
  • produse lactate fermentate.

Fiecare celulă umană are o membrană fosfolipidică (din grăsime). Dacă nu consumați grăsime, acea membrană nu funcționează corect.

Cu alte cuvinte, schimburile dintre celule ( hrănirea și eliminarea deșeurilor celulare) nu au loc normal.

În grăsimea animală, există vitamina D. Aceasta ajută sistemul imunitar să aibă reacții echilibrate.

 

Te așteptăm la consultație.