Fertilizare in vitro cu ajutor de la stat in 2022

Oferim consiliere gratuita pentru inscrierea la „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii”, suport in oferirea indicatiei de FIV, completarea dosarului si realizarea procedurii Dosarele pentru „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii” sunt aprobate in ordinea depunerii lor, inscrierea devenind o cursa contra cronometru.
La Fertilia, suntem alaturi de tine si iti oferim consiliere gratuita pentru obtinerea ajutorului financiar, rezolvand cat mai rapid partea medicala si depunerea solicitarii din 1 decembrie.
Dr. Dumitrescu Ruxandra, medic primar obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare FIV si reproducere umana asistata medical, iti sta la dispozitie pentru a discuta tot ce ai nevoie sa stii pentru a beneficia de ajutorul de 15.000 lei oferit persoanelor infertile din Romania.
De asemenea, veti beneficia de suport pentru realizarea cu succes a procedurii, monitorizarea sarcinii obtinute si nasterea in spital de stat sau privat.
A fost publicata metodologia de aplicare a programului national de decontare a fertilizarii in vitro 2022 si regulamentul de organizare, urmand ca Ministerul familiei sa anunte data de start a depunerii dosarelor.
Principalele prevederi sunt urmatoarele:
Incepand cu 1 decembrie 2022, se acorda beneficiul social pentru maximum 2.500 de beneficiari ai Programului, pentru efectuarea, pe teritoriul Romaniei, a procedurilor medicale de specialitate recomandate pentru reproducerea asistata medical.
Incepand cu 1 ianuarie 2023, se acorda beneficiul social pentru maximum 10.000 de beneficiari ai Programului, pentru efectuarea, pe teritoriul Romaniei, a procedurilor medicale de specialitate recomandate pentru reproducerea asistata medical.
Eligibilitatea dosarelor va fi analizata de catre MFTES in termen de maximum 30 de zile calendaristice de la depunere.
Cele doua vouchere sunt oferite astfel:
• voucherul electronic-card este in valoare de 5.000 lei si este aferent tratamentului medicamentos

• voucherul pe suport hartie are valoarea de 10.000 lei si este utilizat pentru procedurile medicale necesare Beneficiarul va suporta diferenta de cost in situatia in care costul tratamentului indicat depaseste valoarea voucherelor, iar in cazul in care acesta este mai mic, beneficiarul nu primeste rest in bani.
Nu se poate beneficia in acelasi an de mai multe programe care au acelasi scop, finantate din fonduri publice, derulate la nivel local sau central. Se poate primi beneficiul social pentru un numar de maximum trei proceduri pe an pe toata perioada desfasurarii programului.
Conditiile pentru acordare sunt urmatoarele:
a) cei doi membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/ femeia infertila sa aiba domiciliul in Romania;
b) cei doi membri ai cuplului infertil (casatoriti sau nu)/ femeia infertila sa aiba calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania;
c) procedurile medicale de specialitate recomandate trebuie sa se desfasoare intr-o unitate medicala de pe teritoriul Romaniei afiliata programului, autorizata sa desfasoare acest tip de activitati specifice;
d) varsta femeii sa fie cuprinsa intre 20 si 45 ani.
Succesul procedurii difera in functie de particularitatile fiecarui cuplu in parte. Trebuie doar sa respectati intocmai indicatiile medicului.
Oferta analize pentru depunerea dosarului SPERMOGRAMA – 190 LEI PACHET HISTEROSCOPIE – 1950 LEI Analize FIV – 966 LEI In cazul in care iti doresti sa afli mai multe detalii, dar nu poti ajunge la o consultatie in clinica sau chiar ai optiunea de a face analizele necesare in proximitate si doresti o opinie, te asteptam pentru o consultatie online. Pentru mai multe detalii, puteti suna la 0724500020.