FIV cu ovocite donate

FIV cu ovocite donate

FIV cu ovocite donate. În România, este legală donarea de ovocite. Nu trebuie să plecați din țară pentru FIV cu ovocite donate.

 

FIV cu ovocite donate. ”Recomandarea este de donare de ovocite fresh sau din banca de ovocite. În România, se face în mod legal, este un joc administrativ,  care durează o saptămâna-două, se aprobă pentru toata lumea de catre Agenția Națională de Transplant. Ovocitele se fertilizează cu spermatozoizii soțului. Apoi se pun în uterul viitoarei mame.

Ulterior, nu există nicio diferență între o sarcină obținută natural și o sarcină obținută printr-o tehnică de fertilizare asistată. Ambele vor evolua identic. Vezi aici detalii. 

 

De unde provin ovocitele?

Ovocite fresh:

Donarea poate să fie făcută de o persoană de sex feminin tânără, pe care o cunoașteți. Aceasta va fi supusă examinărilor medicale. Și, ulterior, se poate realiza așa numita donare fresh. Ovocitele, odată extrase din ovare, se fertilizează imediat în laborator, fără să fie congelate în prelabil. 

Banca de ovocite:

FIV cu ovocite donate din banca de ovocite. România nu are bancă de ovocite. Celulele se pot procura de la bănci de ovocite europene acreditate.

Ovocitele crioconservate în banca de ovocite provin de la femei cu vârsta între 18 și 34 de ani, în stare perfectă de sănătate fizică și psihică. Înainte de donare, acestea fac teste serologice și genetice astfel încât să nu fie niciun risc.

 

De ce organismul viitoarei mame nu respinge celulele donate?

FIV cu ovocite donate. În uter, va fi implantat un embrion cu materialul genetic al partenerului si al donatoarei de ovocite. Nu va fi respins însă.

”În mod natural, embrionul se formează dintr-o celulă a mamei și una a tatălui și e clar ca embrionul va avea o parte străină din mamă, iar uterul trebuie să se adapteze la corpul străin, care e fătul. Aceasta adaptare permite și ca un embrion, format din sperma soțului și din ovocitul donat, să fie acceptat de către organismul femeii. Embrionul se va dezvolta în uterul viitoarei mame, apare nașterea și poate să alăpteze fără probleme”, spune dr. Ruxandra Dumitrescu, medic supraspecializat în infertilitate.

 

Cui se recomandă FIV cu ovocite donate? 

Donarea de ovocite se recomandă femeilor care:

  • intră la menopauză precoce sau de vârsta
  •  au eșec la FIV de 6 ori cu ovocite proprii
  • nu produc ovocite
  • sunt purtătoare ale unor boli genetice
  • au suferit o intervenție de îndepărtare a ovarelor.

 

 

 

Foto: pixabay.com/ro