FIV. Cum apare sarcina?

fiv

În mod natural, ovocitul și spermatozoidul se întâlnesc în trompa uterină. Aici apare viața. Cum se întâmplă la FIV?

 

De ce mai multe ovocite?

Primul pas în FIV implică injectarea hormonilor, astfel încât să produceți mai multe ovocite (celule reproducătoare feminine) în acea lună. În mod normal, ați produce un ovocit capabil să ajungă la maturitate.

Medicul supraspecializat în tratamentul infertilității vă recomandă injecții, care vor duce ovocitelele în curs de dezvoltare la maturitate.

Începe procesul de ovulație. Momentul este important, iar ovocitele trebuie recuperate chiar înainte să iasă din foliculii (cavități cu lichid) din ovare .

  • Dacă ovocitele sunt scoase prea devreme sau prea târziu, nu se vor dezvolta normal.
  • Medicul vă face analize de sânge plus ecografie pentru a se asigura că ovocitele se află în stadiul corect de dezvoltare înainte de a le extrage.

 

Cum se extrag din ovare?

Veți primi un anumit tip de sedare. Apoi medicul, sub ghidaj ecografic, va localiza foliculii din ovar și va lua ovocitele cu ajutorul unui ac.Procedura durează mai puțin de 30 de minute.

 

Ce se întâmplă în laboratorul FIV?

Imediat după recuperare, ovocitele sunt duse în laborator și pune în contact cu sperma partenerului.  Ce se întâmplă în laboratorul FIV?

Ovocitele vor fi fertilizate. Sunt ținute în condiții optime până în ziua a treia ori în ziua a cincea (când embrionul se numește blastocist).

Odată ce embrionii sunt gata, unul va fi transferat în uter.

  • Această procedură este mai rapidă și mai ușoară decât recuperarea ovocitelor.
  • Medicul introduce un tub flexibil, numit cateter, prin vagin și col până în uter, unde embrionul va fi depus.

 

După  14 zile, un test de sânge, numit beta HCG, confirmă sarcina.