Fructele – Terapie Nutritionala

Fructele – Terapie Nutritionala

  • admin
  • octombrie 18, 2018

Terapie medicala Nutritionala – Fructele

Azi vom vorbi despre Fructe

Fructele in cultura noastra sunt un simbol al vietii, al bogatiei si al sanatatii. Consumate in modul potrivit putem obtine de la ele toate avantajele, fara sa suportam inconvenientele.

Fructele contin glucide (fructoza,zaharoza,glucoza), fibre alimentare, vitamine (vitamina C in cantitati mari), saruri minerale, acizi organici, pigmenti (substante cu proprietati antioxidante).

Marul si para sunt deosebit de bogate in pectina (fibra solubila) ceea ce permite limitarea cresterii glicemiei.
Consumarea marului intreg este cea mai sanatoasa, dar nu este intodeauna posibila din cauza pesticidelor si conservantilor aplicati pe suprafata merelor, asemenea substante (a caror utilizare este din ce in ce mai limitata prin lege) nu sunt de fapt eliminate complet, chiar daca sunt spalate cu foarte mare grija.

Recomand fructe care provin din ferme organice!

Caloriile fructelor sunt usor asimilate de catre muschi si deci nu favorizeaza acumularea de grasimi.

Cand mancam fructe?

In primul rand fructele(proaspete) trebuie sa fie mancate pe stomacul gol, deoarece ne asigura un confort digestiv. Exceptie fac persoanele cu sensibilitati.
Se pot manca fructe si seara tarziu inainte de culcare, dar la cel putin 3 ore dupa cina.
Putem manca ca desert capsuni, zmeura, mure, coacaze si afine.

Mancati fructe si veti avea un bun control al greutatii!