Infecțiile netratate distrug trompele uterine

Infecții genitale netratate

Infecții genitale netratate. Pot evolua fără simptome. Și, în lipsa tratamentului la timp, distrug trompele uterine. De fapt, produc modificări, care nu mai permit spermatozoidului să se întâlnească cu ovocitul în trompă, unde are loc fecundația.

Boala inflamatorie pelvină, numită hidrosalpinx, înseamnă că o trompă uterină sau ambele conțin fluid, care blochează întâlnirea dintre spermatozoid și ovocitul. Este, de obicei, consecința unei infecții.

Cum apare lichidul în trompele uteine? 

Infecții genitale netratate. Cea mai frecventă cauze sunt infecțiile cu Chlamydia și Gonoreea. Sunt și o cauză frecventă a infertilității feminine. Infecțiile lăsate netratate, tocmai pentru că nu dau simptome, modifică iremediabil trompele uterine. Din păcate, nici fertilizarea in vitro nu e posibilă, atâta vreme cât există lichid inflamatoriu, pentru că acesta nu permite embrionilor să se nideze (să le lipească).

Cum evitați aceste modificări ale trompelor uterine?

 

În fiecare an, e necesar examenul ginecologic, în lipsa problemelor. De la 20 de ani sau după ce ați început viața sexuală. La controlul ginecologic, se fac:

  • controlul clinic
  • examenul Babeș – Papanicolau. Vezi detalii aici!
  • ecografie transvaginală
  • examen microbiologic secreții pentru: chlamydia, micoplasma, ureaplasma, gonoreea

 

Infecții genitale netratate. Dacă medicul despistează o infecție, acesta se tratează înainte să producă lichid, iar lichidul să afecteze iremediabil trompele uterine. Odată format lichidul, infecția poate fi tratată, dar lichidul poate să rămână în trompele uterine.

 

 

Foto: pixabay.com/ro