Infertilitate
Specialistul în infertilitate. Un cuplu din 6 nu reușește să conceapă, ne spun datele statistice europene. Vorbim despre infertilitate.
Când e necesară vizita la medicul supraspecializat în tratamentul infertilității?
Nu apare sarcina, deși vă doriți. În acest caz, nu pierdeți timpul, pentru că trecerea timpului este cel mai mare dușman în obținerea unei sarcini. Pasul următor este o consultație la medicul supraspecializat în tratamentul infertilității (nu vorbim despre o consulație simplă la ginecologie) de la care veți primi o serie de analize.
- În decurs de cel mult o lună, veți avea un diagnostic precis, dar și soluțiile personalizate pentru a obține un bebeluș sănătos.
- Medicul supraspecializat în tratamentul infertilității evaluează cuplul, nu doar femeia, așa cum se întâmplă în cazul unei consultații ginecologice. Când e necesară întâlnirea cu specialistul?
Un an de relații sexuale neprotejate, în care nu apare sarcina:
- sarcină apare în decurs de 6-12 luni, dacă aveți relații sexuale regulate și neprotejate de prezervativ.
- nu apare sarcina, este o problemă care necesită un diagnostic.
Avorturi spontane:
Dacă ați suferit peste două avorturi spontane, mergeți la un specialist în tratamentul infertilității. Avort spontan înseamnă pierderea sarcinii în decurs 20 de săptămâni. De ce ați pierdut sarcina? Răspunsul îl găsiți împreună cu un medic supraspecializat în tratamentul infertilități. Cauzele pot fi atât feminine cât și masculine – defecte genetice mari ale spermatozoidului.
Infecții genitale netratate:
Infecțiile gentitale netratate, care nu dau simptome, sunt cauză de infertilitate feminină. Este vorba de clamidia și gonoreea.
Suferiți de boli cronice:
Dacă sunteți diagnosticată cu boli genetice, boli renale, boli hepatice, diabet, hipertensiune, mergeți la un specialist în infertilitate, care să vă poate evalua corect.
Tratamente împotriva cancerului:
Specialistul în infertilitate. Dacă aveți un diagnostic de cancer și veți urma tratamente – chimioterapie, radioterapie, hormonoterapie, intervenții chirurgicale – înaintea acestora, mergeți la un specialist în tratamentul infertilității. Să evaluați cum veți putea avea o sarcină, în viitor, după ce treceți cu bine de tratamentele oncologice. Celulele reproducătoare feminine (ovocitele) și celulele reproducătoare masculine (spermatozoizii) sunt distruse prin chimioterapie și radioterapie. Așadar trebuie crioconservate (congelate) înainte de începerea tramentului oncologic.