Infertilitatea secundară. De ce apare?

menopauza precoce

Al doilea copil întârzie să apară. Se numeşte infertilitate secundară. Şi este o condiţie medicală, care trebuie evaluată de medicul supraspecializat în tratatamentul infertilităţii. Nu pierdeţi timpul pentru că şi trecerea timpului este o cauză majoră de infertilitate feminină!”Femeile care au avut o sarcină, ar trebui să-și întrebe medicul ginecolog, dacă au suferit o complicație a primei nașteri – care a presupus utilizarea instrumentelor la nivelul uterului. Și ar trebui să investigheze posibilele infecții dobândite între timp”, spune dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog, supraspecializat în tratamentul infertilității.

Dacă a doua sarcină întârzie să apară, mergeți la medicul supraspecializat în infertilitate să aflați cauza. ”Este mai simplu să tratăm o femeie care a avut o sarcină – terminată fie prin avort fie prin naștere –  decât o femeie care nu a rămas niciodată  însărcinată. E important pentru noi și ne face optimiști în privința șanselor de reusită, pentru că a putut fecunda și înseamnă că, la un moment dat, totul a decurs bine”, spune dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar ginecolog, supraspecializat în tratamentul infertilității.

 

Infertilitatea secundară. Cauze:

Ca și la infertilitatea primară, cauzele apariției aparțin atât femeilor, cât și bărbaților.

În cazul femeilor, infertilitatea secundară poate apărea, dacă de la prima naștere până în prezent, au apărut boli.

  • endometrioza – este o afecțiune caracterizată prin prezența țesutului endometrial în afara cavității uterine, uneori și pe ovare
  • sindromului ovarelor polichistice
  • infecții genitale netratate
  • boli la tiroidei
  • ați devenit între timp supraponderală sau obeză. Vezi cauzele! 

În cazul femeilor, fertilitatea scade de la 35 de ani. Până la 40 de ani, rata sarcinilor obținute spontan scade semnificativ, iar la 45 de ani, șansele de a concepe natural, prin relatii sexuale neprotejate, nu mai există.

Dacă aveți peste 35 de ani și nu reușiți să concepeți în 6 luni, este nevoie de evaluare la medicul supraspecializat în tratarea infertilității. Nu pierdeţi timpul, pentru că trecerea timpului este o cauză de infertilitate feminină!

 

Și bolile bărbatului pot cauza infertilitate secundară: