Laptele integral, ideal în perioada fertilă

lapte fertilitate

Consumul de lapte integral este ideal pentru femeile care vor să obțină o sarcină, se arată în cercetarea publicată în revista Human Reproduction.

 

Cercetătorii din Statele Unite au găsit o legătură între o dietă lactată cu conținut scăzut de grăsimi și un risc crescut de infertilitate din cauza lipsei ovulației (infertilitate anovulatorie). 

Studiul lor a arătat că, dacă femeile mănâncă două sau mai multe porții de alimente lactate cu conținut scăzut de grăsimi pe zi, își cresc riscul de infertilitate legată de ovulație cu 85%. 

Dacă femeile consumă cel puțin o porție de alimente lactate integrale (bogate în grăsimi) pe zi, își reduc riscul de infertilitate anovulatorie cu mai mult de un sfert (27%). 

 

  • Nu consumați lactate degresate, dacă vă doriți o sarcină, este concluzia studiului. 
  • Cercetătorii cred că prezența unei substanțe liposolubile de calitate în hrană, care îmbunătățește funcția ovariană, ar putea explica riscul mai mic de infertilitate.

 

Ce face grăsimea din hrană?

 

Grăsime bună se găsește în toate produsele lactate (lapte integral, produse lactate fermentate, unt).

  • Are impact pozitiv asupra tuturor celulelor umane. Firesc, și asupra celulelor reproducătoare
  • Fiecare celulă umană are o membrană fosfolipidică (din grăsime). Dacă nu consumați grăsime, acea membrană nu funcționează corect. Cu alte cuvinte, schimburile dintre celule – hrănirea și eliminarea deșeurilor celulare – nu au loc normal.