Mituri legate de infertilitate

mituri infertilitate

Infertilitatea are nevoie de diagnostic. Și, ulterior, de informații corecte oferite de medicul supraspecializat în tratamentul infertilității. În privința acestui subiect, informațiile eronate conduc doar la pierderea timpului în obținerea unei sarcini. Pierderea timpului este o cauză de infertilitate!

 

Dacă ați avut un copil, nu sunteți infertili – FALS

 

Infertilitatea secundară înseamnă incapacitatea unui cuplu de a obține a doua sarcină. Cauzele infertilității secundare sunt asemănătoare cu cele ale infertilității primare.

 

Femeile peste 40 ani pot obține o sarcină imediat, dacă sunt sănătoase -FALS

Obținerera unei sarcini deplinde de vârsta și de calitatea ovocitelor, celulele reproducătoare feminine. După 35 de ani, acestea sunt considerate bătrâne. După 40 de ani, sarcina se obține greu în mod natural.  Iar după 43 de ani, o sarcină are șanse să fie obținută cu ovocite donate

 


Menstruația este regulată, sarcina apare ușor  – FALS

 

Prezența menstruației nu înseamnă neapărat că ovulația are loc.

 


Imposibilitatea unui cuplu de a avea copii este cauzată de infertilitatea feminină – FALS

Unui cuplu cu probleme de infertilitate i se recomandă, ca primă analiză, o spermogramă. Dacă aceasta este în parametrii normali, încep investigațiile femeii.

 

Infertilitatea masculină arată impotență – FALS


Impotența sau disfuncția erectilă înseamnă incapacitatea de a avea sau de a menține o erecție. Are cauze organice (boli) sau psihologice. La o consultație de specialitate – probleme asociate sexualității – aflați cauza exactă și rezolvarea acesteia. Infertilitatea masculină înseamnă însă problemele celulelor reproducătoare masculine, adică ale spermatozoizilor.

 

 ,