Igiena intravaginală modifică, anormal, PH-ul vaginal

Ecografia transvaginală

PH vaginal modificat. Inflamațiile vaginului nu apar întotdeauna de la un factor infecțios, transmit după contactat sexual neprotejat de prezervativ. Pof fi cauzate de măsurile de igienă incorecte.

Toaleta intravaginală, contraindicată

PH vaginal modificat. Femeile trebuie să-și facă toaleta intravaginală doar după ce folosesc ovule intravaginale pentru diferse tratamente recomandate de medic.  Vaginul este un fel de cuptor, cu funcție de autocurățare. Prin microorganismele prezente în mod normal este curat. Nu aveți nevoie de lavaj intravaginal cu substanțe de igienă. De altfel, indicat ar fi ca igiena cu produse cosmetice să privească doar organele sexuale externe, nu și interiorul vaginului. În caz contrar, poate apărea o vaginita nespecifică. Aceasta nu are o cauză microbiană clara, deci nu se poate decela în examenul bacteriologic un germene, care, în general, se ia din contact sexual neprotejat de prezervativ.

Spermicidele schimbă PH-ul vaginal

PH vaginal modificat. Nici spermicidele, care sunt anticoncepționale locale, nu se folosesc fără indicație medicală. Mucoasa vaginală trebuie evaluată mai întâi de către medic și acesta observă dacă poate permite un astfel de tratament. Spre exemplu, pacientele care au candidoze cronice ar trebui să evite astfel de metode de contracepție. Spermicidele acționează prin schimbarea PH-ului vaginal, deci consecința ar fi o vaginită nespecifică.

Aceeași acțiune o au lubrifianții

PH vaginal modificat. Lubrefianții pot acționa asupra PH-ului vaginal și astfel pot aparea des candidoze.  Candidoza este o infectie produsă, în majoritatea cazurilor, de o ciupercă numită Candida Albicans,

Antibioticele distrug apărarea vaginului

Orice tratament cu antibiotic poate determina inflamația vaginului. De aceea, pentru femei, orice tratament antibiotic trebuie să fie însoțit de medicatie protectoare pentru vagin. Medicametele antibiotice (prescrise în cazul unei infecții bacteriene) au efect asupra PH-ului vaginal. Mucoasa vaginală își modifică aspectul (vizibil la un control ginecologic), secreția de modifică.

Din păcate, candidozele odată apărute, pot reaparea în ciuda tratamentului corect.

Foto: pixabay.com/ro