PICSI, tehnica de fertilizare care copiază fertilizarea naturală

ICSI

Technica PICSI îmbunătățeste rata de succes a sarcinii și reduce rata de avorturi FIV. 

 

În tehnica ICSI, un singur spermatozoid este selectat de către embriolog și injectat într-un ovocit (celula reproducătoare feminină). Ani de zile, embriologii au ales spermatozoidul competent doar după aspect.

În tehnica PICSI, spematozoidul este selectat așa cum îl selectează natura. Sperma este depusă într-un vas, care conține hyaluronan hydrogel. Hyaluronanul este o substanță aflată în mod normal în membrana ovocitului.

  • Gelul hialuronic este o substanţă care înconjoară ovocitul şi ajută la conexiunea spermatozoidului cu ovocitul. 
  • Spermatozoizii maturi aderă la hyaluroran și astfel pot fi mai ușor și corect (așa cum se întâmplă în mod natural) izolați de către embriolog. Și apoi folosiți pentru fertilizarea asistată.

 

Ce se întâmplă în fertilizarea naturală?

 

Ovocitul (celula reproducatoare feminină) nu arată ca o simplă celula, ci este învelit într-o masă gelatinoasă consistentă. Aceasta are rolul în principal de a selecta spermatozoizii anormali. Masa gelatinoasă înseamnă, de fapt, prima selecție pe care o face natura, chiar înainte de a începe viața. 

  • Nu orice spermatozoid (celula reproducătoare masculină) poate să străbată masa gelatinoasă a ovocitului și să îl fertilizeze. 
  • Îl fertilizează cu ajutorul unei substanțe, care se gasește în mod natural în capătul spermatozoidului, numită acid hialuronic. 
  • Masa gelatinoasă care protejeazăza ovocitul (celula reproducatoare feminină), după ce intră în contact cu spermatozoidul, va fi topită de acest acid hialuronic.

 

Prin tehnica PICSI, rata de succes crește cu 20%.