Primul FIV a eșuat. Ce fac? Luați o mică pauză, după ce primiți vestea. Apoi mergeți din nou să discutați cu medicul supraspecializat în infertilitate.
Ineficiența procesului FIV nu înseamnă întotdeuna probleme care pot fi rezolvate. De aceea, e nevoie de încă o discuție amplă cu medicul.
Când o procedură FIV eșuează, există un eșec al implantării embrionului în uter. Nu se știe sigur dacă acest eșec a fost determinat de o problemă a embrionilor sau de o problemă a uterului. Dar majoritatea specialiștilor în tratamentul infertilității cred că, în peste 95% din cazuri, eșecul apare din cauza embrionilor.
PGS înseamnă screening-ul genetic al embrionilor, care poate arăta probleme mari genetice. Dar nu toate problemele, evident.
Care este rata de succes la al doilea ciclu FIV?
Primul FIV a eșuat. Ce fac? Cuplurile pun adesea această întrebare. Și e normal să se întâmple așa. ”Măcar a doua oară să apară sarcina!” Șansele de reușită, la al doilea procedeu FIV, țin de:
- vârsta femeii
- calitatea ovocitelor
- calitate spermei
- calitatea stimulării ovariene (aceasta depinde de abilitățile medicului supraspecializat în infertilitate)
- numărul ovocitelor recuperate
- calitatea laboratorului FIV
- calitatea embrionilor
- abilitatea medicului de transfera embrionii în uter (aceasta depinde de abilitățile medicului supraspecializat în infertilitate)
Pentru a doua încercare FIV:
Primul FIV a eșuat. Ce fac? Obțineți o estimare sinceră de la medicul supraspecializat în infertilitate. Dacă au fost probleme în privința ovocitelor, spermatozoizilor sau a embrionilor obținuți, vorbiți cu medicul onest.
- Calitatea ovocitelor și a spermatozoizilor (celulele reproducătoare) sau a embrionilor nu poate fi schimbată.
- Iar eșecul implantării, în cele mai multe cazuri, înseamnă embrioni de slabă calitate. Acest aspect trebuie gândit realist.