Sarcina. Primul trimestru

Sarcina. Primul trimestru

Sarcina. Primul trimestru. Sunteți însărcinată. Felicitări! Ce se întâmplă în uter?

 

Concepţia

Fertilizarea are loc când un spermatozoid intră într-un ovocit (celula reproducătoare feminină). Se numește concepție. În acest moment, bagajul genetic este complet, inclusiv sexul bebelușului. În aproximativ trei zile de la concepție, ovocitul fertilizat se împarte foarte repede în multe celule. Din trompa uterină, unde a avut loc fertilizarea, migrează spre uter, unde se atașează de peretele uterin. De asemenea, începe să se formeze și placenta, care va hrăni bebelușul.

 

4 săptămâni

Sarcina. Primul trimestru. În acest moment, bebelușul dezvoltă structurile care, în cele din urmă, îi vor forma fața și gâtul.

Inima și vasele de sânge continuă să se dezvolte. Și plămânii, stomacul și ficatul încep să se dezvolte. Un test de sarcină arăta pozitiv.

 

8 săptămâni

Bebelușul are acum puțin peste jumătate de centimetru. Se formează pleoapele și urechile. Brațele și picioarele sunt bine formate. Degetele se alungesc și sunt distincte.

 

12 săptămâni

Sarcina. Primul trimestru. Bebelușul măsoară aproximativ 5 cm și începe să facă propriile mișcări. Este posibil să începeți să simțiți vârful uterului deasupra osului pubian. Organele sexuale ale bebelușului ar trebui să înceapă să devină clare.

 

Foto: pixabay.com/ro