Sarcina. Trimestrul al treilea

tehnici de fertilizare umană

Sarcina. Trimestrul al treilea. Este trimestrul în care fătul își finalizează creșterea intrauterină a plămânilor.

 

Luna a șaptea 

Sarcina. Trimestrul al treilea. La sfârșitul celei de-a șaptea luni de sarcină, pe făt începe să se depună grăsime. Bebelușul  are o lungime de aproximativ 36 cm și cântărește între 900 și 1800 g. Vezi ecografia de sarcină trimestrul al treilea. 

Auzul este complet dezvoltat. Își schimbă poziția frecvent și răspunde la stimuli, inclusiv la sunete, durere și lumină.

Dacă s-ar naște prematur, fătul ar supraviețui.  

 

Luna a opta 

Sarcina. Trimestrul al treilea. Fătul are acum aproximativ 46 cm lungime și cântărește aproximativ 2,27 kg. Continuă să se maturizeze și să dezvolte rezerve de grăsime corporală. Este posibil să observați că bebelușul bate mai mult în abdomenul dvs.

Creierul se dezvoltă rapid în acest moment. Poate vedea și auzi. Majoritatea sistemelor interne sunt bine dezvoltate, dar plămânii pot fi încă imaturi.

 

Luna a noua

Sarcina. Trimestrul al treilea. Spre sfârșitul celui de-al treilea trimestru, copilul continuă să crească și să se maturizeze. Plămânii sunt aproape complet dezvoltați.

Reflexele sunt coordonate, astfel încât poate să clipească, să închidă ochii, să întoarcă capul, să apuce ferm și să răspundă la sunete, lumină și atingere. Poziția bebelușului se schimbă pentru a se pregăti pentru travaliu și naștere. Se deplasează în pelvis și, de obicei, capul este orientat în jos, spre canalul de naștere. Până la sfârșitul acestei luni de sarcină, bebelușul are o lungime de aproximativ 46-51 cm și cântărește aproximativ 3,2 kg.

 

Nașterea!

Data scadenței este la sfârșitul celei de-a 40-a săptămâni. Data nașterii este calculată folosind prima zi a ultimei perioade.

Unele sarcini post-termen – cele care durează mai mult de 42 de săptămâni – nu întârzie cu adevărat. Este posibil ca termenul-limită să nu fie corect. Din motive de siguranță, majoritatea copiilor sunt născuți până la 42 de săptămâni. Uneori, medicul poate avea nevoie să inducă travaliul.

 

 

 

Foto: pixabay.com/ro